Flat Preloader Icon

Drumul Apusenilo se deschide!

Drumul Apusenilor este o noua sosea care leaga judetele Bihor si Cluj si care va fi deschisa circulatiei in aceasta vara. Drumul are o lungime de 81 de kilometri si ofera o experienta de condus mai placuta si mai sigura decat traseul actual care trece prin Oradea.

Lucrarile de modernizare a Drumului Apusenilor au inceput in 2019 si au fost finantate din fonduri europene. Drumul a fost modernizat pe toata lungimea sa, cu o latime de 10 metri si doua benzi de circulatie pe fiecare sens. De asemenea, au fost construite poduri, viaducte si pasaje subterane, iar drumul a fost prevazut cu parapete de protectie si semnalizare rutiera moderna.

Tronsonul clujean al Drumului Apusenilor a fost deschis circulatiei in luna mai a acestui an. Tronsonul bihorean este inca in lucru, dar este programat sa fie finalizat in luna decembrie a acestui an.

Valoarea totala a proiectului este de 146,4 milioane de lei, TVA inclus, si este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020.

Ce puteti vedea pe Drumul Apusenilor

Drumul Apusenilor este o oportunitate excelenta pentru turistii care viziteaza Transilvania. Drumul trece prin unele dintre cele mai frumoase zone din Romania, inclusiv Muntii Apuseni, Parcul Natural Apuseni, Valea Iadului si Valea Draganului. De-a lungul drumului, turistii pot vizita numeroase atractii turistice, cum ar fi:

Valea Iadului
Pestera Ursilor
Lacul Lesu
Cascada Iadolina
Pestera Biserica din Lunca Acra
Valea Izvorului
Poiana Coada Lacului

Activitati de vacanta pe Drumul Apusenilor

Valea Iadului este situata in Muntii Apuseni de-a lungul raului Iad, in judetul Bihor. Valea este cunoscuta pentru peisajele sale naturale impresionante, cu stanci abrupte, cascade si paduri dense. Valea Iadului este, de asemenea, o destinatie populara pentru drumetii, ciclism, camping si plimbari cu ATV-ul.

Plimbarile cu ATV-ul sunt o modalitate excelenta de a explora Valea Iadului. ATV-urile va permit sa ajungeti in locuri care nu sunt accesibile cu masina sau cu alte mijloace de transport. De asemenea, plimbarile cu ATV-ul sunt o activitate distractiva si plina de adrenalina.

Daca sunteti in cautarea unei experiente de vacanta relaxanta si plina de aventura, Drumul Apusenilor si Valea Iadului sunt o optiune excelenta. Aceste destinatii turistice va vor oferi o experienta de vacanta de neuitat, inconjurati de peisaje naturale impresionante.

Daca alegeti sa faceti o plimbare cu ATV-ul, contactati-ne pentru o experienta sigura si plina de adrenalina!